Ja når jeg nå sitter her og fortvilt prøver å skrive noe på arbeidskravet, har jeg funnet ut at jeg kanskje bør lese mer pensum som handler direkte om mitt tema. MEN... Når jeg leser så kommer jeg over mange gode eksempler på dataprogrammer, og nettsider, at jeg blir sittende på nettsidene istedet.
Jeg tenker at dette egentlig er en dum ting, men samtidig så forstår jeg jo mer når jeg har sett/ sjekket ut nettsidene som det står om i boka. Og slik er det vel for elever også. Skal de lese om Hamsund i en bok, eller skal de få se på internett. Jeg har sett MANGE kompetansemål i LK06 som handler om å bruke datamaskiner og internett til å finne informasjon om ditt og datt. Så hvorfor får elevene leselekser i lesebøker? når man for eksempel på NB.no finner mange bøker som er publisert på Internett via nasjonalbiblioteket.
Får elevene utforske det de leser om, tror jeg kanskje at det de leser kommer til å bli husket bedre, fordi at de får noe konkret å knytte det til.
På samme måten kan sosiale medier være til hjelp i nynorskundervisning for eksempel, fordi at man i stedet for å skrive 10 setninger på nynorsk i skriveboka, kan ha nynorskuke på Facebook. Hvor poenget er at elevene skal skrive nynorsk på facebook ei uke. Og så bruke screen hunter eller andre ting, til å kopiere det de har skrevet over i ett dokument, som sendes til læreren. Da blir skrivingen knyttet til hver enkelt elev, og dermed kan det øke motivasjonen for å lære seg nynorsk. Jeg har prøvd og det funket for meg :)
Men nåh...Tilbake til skrivingen av arbeidskrav 1:)